Невдала спроба схилити Лукашенка на початку війни виступити на боці Росії дуже підхитнула самолюбство путіна, які через стільки часу вже готовий на все, щоб надати своєму рабському народу хоч якусь перемогу.

І тепер може йтися про окупацію самої Білорусі. Докладніше про це інформує Обозреватель, посилаючись на аналітику головного редактора видання Ореста Сохара.

Аналітик упевнений, що путін намагається встановити жорсткий контроль над Білоруссю, щоб викинути Лукашенка з гри. При цьому вкотре промацуватиметься ґрунт білоруської армії виступити з "чмобиками" єдиним фронтом, відтіснивши таким чином ЗСУ з критично важливих напрямів фронту.

Вважається, що на цей момент російські спецслужби підготували для кремлівського диктатора запасний план так званої перемоги, який передбачає фактичну анексію Білорусі. Все через те, що в росії не вірять в успішне закінчення війни в Україні, а тому намагатимуться організувати собі будь-яку перемогу. Таким чином, Білорусь може увійти до складу росії.

Орест Сохар наголошує, що російські спецслужби під українським прапором можуть організувати у Мінську спробу державного перевороту з метою захоплення влади. Таким чином, білоруська армія буде змушена вступити у війну, а сама Білорусь стане новим плацдармом для війни з росією.

При цьому може бути фізичне усунення Лукашенка нібито від рук "української диверсійної групи".

"Аннексія Білорусі має частково перекрити поразку в Україні. Поглинання Білорусі ватникам продається як "та сама" очікувана перемога, яку можна згодувати російському охлосу перед президентськими виборами 2024 року ", - пише Орест Сохар.

Є ймовірність, що після анексії Білорусі путін почне торгуватися із Заходом про виведення військ із України.

"Мої джерела в силових структурах припускають, що, отримавши Білорусь, Росія зможе торгуватися із Заходом щодо виведення військ з частини території України в обмін на мир і визнання анексії РБ. Російським "турбопатріотам" пояснять, що всіх цілей "спецоперації" досягнуто, росіяни врятовані від підступного НАТО" , – заявив Орест Сохар.

Читайте також: