Питання статусу Криму – це не питання, а аксіома, яка звучить як "Крим був, є та буде частиною держави України". З цим сперечатися марно, сенсу чинити опір цьому немає.

Українська армія просувається до того, щоб повернути Крим назад до складу України. Ця війна була започаткована не Україною, але саме Україна поставить крапку у всіх суперечках із росією – і за території, і за свободу своєї нації від російського імперіалізму.

ВСУ чекає важка та довга боротьба за півострів, бо окупанти не збираються так просто віддавати Крим назад. І хоча операція зі звільнення Криму ще навіть не розпочалася, український народ не сумнівається, що перемога буде за нами.

Докладніше про це інформує Главред, посилаючись на заяву президента Володимира Зеленського.

Глава держави наголосив, що українське суспільство дотримується єдиної позиції щодо деокупації Кримського півострова. Військова операція "строго кажучи, ще не почалася".

"Коли це станеться, ви про це почуєте. Але я вірю, що у свідомості це відвоювання вже почалося, наша рішучість і наша воля вже є... Ми повинні до цього готуватися, усвідомлювати, що боротьба буде важка, ніхто не відпустить (Крим) легко. Але ми сповнені рішучості" , - зазначив Зеленський.

Слід зазначити, що важливим етапом на шляху деокупації Криму є захоплення Мелітополя, через яке російські війська спорудили "сухопутний коридор" із росії до Криму. Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний стверджує, що звільнення міста дозволить отримати повний вогневий контроль над сухопутним коридором та Кримським перешийком. А це – подальше звільнення Криму від загарбників.

Читайте також: