Вже понад 9 місяців минуло від початку повномасштабного вторгнення російської армії в Україну. За цей час на міжнародній арені ясно проявилися справжні друзі нашої держави, які витрачають мільярди доларів із власних бюджетів для того, щоб допомогти українському народові у війні з путінською Росією. У тому числі й Німеччина.

Так, з 24 лютого 2022 року Європейський Союз виділив 16,2 млрд євро на допомогу Україні, зокрема Великобританія 6,7 млрд євро, а Німеччина 3,3 млрд євро. При цьому ФРН днями дала обіцянку надати Україні ще більшу кількість озброєнь та боєприпасів. Крім того, країни ведуть переговори щодо постачання сучасних танків.

Про це в інтерв'ю Welt am Sonntag заявив посол України у Німеччині Олексій Макєєв. Дипломат каже, що Київ терміново потребує зенітних систем, самохідних гаубиць та боєприпасів.

"У прямих переговорах нас запевнили, що буде більше зброї та більше боєприпасів. Які саме – ми оголосимо разом у потрібний час", – зазначив Макєєв.

Олексій Макєєв додав, що не хоче чинити дипломатичного тиску на уряд Німеччини, проте закликав Німеччину швидше доставити те, що має, "бо у нас немає часу довше чекати зброї".

На передовій терміново потрібні додаткові зенітні системи, самохідні гаубиці та боєприпаси, сказав він в інтерв'ю, опублікованому в неділю.

"Крім того, Marder (бойові машини піхоти – ред.) та бойові танки Leopard. Однак рішення про це лежить на уряді Німеччини", - сказав посол.