Харчову сіль ще називають кухонною. Цей харчовий продукт є унікальним за своїми властивостями. Його використовують не тільки як харчовий інгредієнт для приготування різних страв, але і як засіб для чищення.

Де можна застосувати харчову сіль, крім кулінарії, читайте в нашому матеріалі.

Сіль допомагає усунути неприємний запах у духовці. Для цього її необхідно змішати з корицею і рівномірно розподілити по деку і включити духовку на кілька хвилин. Після цього необхідно вимити деко і протерти духовку.

Ще сіль використовують для очищення срібних столових приладів та ювелірних прикрас. Необхідно зробити розчин із солі і оцту, залити розчином, що вийшов, срібло на 15-20 хвилин. Після цього потрібно протерти насухо м'якою чистою тканиною і промити під проточною водою. Слід запам'ятати, що чорнене срібло в такий спосіб чистити не можна.

Поварена сіль сприяє збереженню кольору речей та уберігає їх від деформацій при частих праннях. Необхідно додати трохи солі в пральний порошок перед запуском пральної машинки.

Харчову сіль ще прийнято застосовувати у домашній медицині. Наприклад, при зубному болю та болю в горлі. Потрібно розчинити кілька ложок солі у теплій воді та прополоскати рот або горло.

Читайте також: