У мережі повідомили про дуже важливі нововведення щодо водійських посвідчень. Стало відомо, що на території України було дозволено користуватися цифровим посвідченням водія у "Дії". Так, тепер не обов'язково потрібно носити з собою пластикові права водія.

Відповідну публікацію оприлюднили на порталі УНІАН.

Потрібно повідомити про те, що прем'єр-міністр України Денис Шмигаль підписав ухвалу № 1299, в якій йдеться про те, що тепер водії можуть користуватися електронними посвідченнями в українському додатку «Дія». Це означає, що документи будуть дійсними навіть за відсутності пластикового оригіналу.

Як повідомили у прес-службі сервісу "Дія", під час оформлення прав українець може обрати цифрове посвідчення. Що стосується пластикової картки, то її можна додавати за бажанням.

Крім цього, віце-прем'єр-міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров сказав, що у цифровому майбутньому у Мінцифри всі документи та послуги будуть "digital first". Це говорить про те, що всі робитимуть документи в електронному вигляді, а паперові/пластикові робитимуться лише за бажанням мешканця України.

"В ідеальному цифровому майбутньому одні країни зможуть перевіряти цифрові документи громадян інших країн. Подібний проект уже робимо з польськими колегами. А для деяких послуг "Дію" вже використовує Канада", - сказав Михайло Федоров.

Читайте також:

Московський патріархат – все! Зеленський підписав історичний документ. Подробиці

За комуналку можна не платити: кого з українців це торкнеться і які документи потрібно підготувати

Повернення техогляду: які документи вимагатимуть від власників авто. Список