У зв'язку з тим Росія знищує критичну інфраструктуру України своїми ракетами, з'явилися думки про те, що може бути газовий блекаут. Саме через це до українців звернувся виконавчий директор Асоціації газодобувних компаній України Артем Петренко.

Відповідну новину розмістили на порталі «today»

Насамперед українцям потрібно усвідомити те, що хоч би якими були старання агресора, влаштувати газовий блекаут йому не вдасться.

За словами виконавчого директора Асоціації газодобувних компаній України Артема Петренка, це неможливо з низки причин, насамперед – технічних. Це пов'язано з тим, що газова мережа в Україні дуже розгалужена, також є безліч альтернативних шляхів доставки газу.

Окрім цього, український газ зберігатиметься у сховищах глибоко під землею, щоб говорити про те, що він перебуває під надійним захистом. Ще Артем Петренко розповів про добування газу в Україні, додавши: «Зокрема, й видобувні компанії України активно використовують генератори, зокрема дизель-генератори для того, щоб продовжувати видобувати природний газ та забезпечувати нашу енергетичну безпеку».

Також повідомляється, що якщо навіть трапиться блекаут зі світлом, то це не свідчить про те, що буде блекаут із газом.

«Ми забезпечені природним газом у підземних газосховищах. Добувні компанії продовжують активно закачувати газ і добувати газ там, де це можливо. Навіть попри дуже складну ситуацію із безпекою. Тому всіх заспокою - газ в Україні буде", - заявив експерт.

Читайте також:

На будь-який гаманець: як правильно вибрати газовий пальник для будинку

Збирають із радянських магнітофонів і газонокосарок: ЗСУ показали "новий" російський безпілотник