Минулої ночі у повітряний простір України після незначної перерви знову вторглися дрони-камікадзе, які запустила Росія. Йдеться про іранські Shahed.

Як розповів голова Житомирської ОВА Віталій Бунечко, після запуску дронів спрацювала система оповіщення повітряної тривоги, атаку противника було успішно відбито.

"Силами ППО на півночі області безпілотник був збитий. Спасибі бійцям протиповітряної оборони! Слава ЗСУ", - зазначив голова Житомирщини, опублікувавши фото уламків збитого безпілотника.

Нагадаємо, раніше спікер Командування Повітряних сил Юрій Ігнат заявив, що російські війська не запускають дрони-камікадзе Shahed по об'єктах на території України, оскільки добігла кінця перша партія таких апаратів, отриманих з Ірану.

Зазначалося, що Росія замовила в іранських партнерів приблизно 1700 ударних безпілотників, а близько 1400 вже використали для завдання ударів, при цьому 350 з них збили українські війська ППО.

"Ознаки говорять про те, що, можливо, перша партія у них завершилася. Поки немає інформації про те, що Іран постачатиме їм ще це озброєння", — підкреслив Юрій Ігнат.

Ще однією причиною затишшя з боку Shahed може бути похолодання в Україні. Представник Повітряних сил зазначив, що ЗС РФ не можуть щодня запускати дрони через погодні умови, які часто впливають на працездатність безпілотних систем.

Раніше спікер командування Об'єднаних сил ЗСУ зі стратегічних комунікацій Євген Силкін заявив, що ЗС РФ стали рідше запускати дрони-камікадзе Shahed через морози.

Читайте також:

Дружинам російських окупантів почали видавати шеврони "Дружина орка". Фото

Хоче вичавити з росіян усе: Путін готовий оголосити нову хвилю мобілізації. На цей раз під гребінку потраплять усі

Україну не перемогти: воїни ЗСУ показали танець із легендарного серіалу "Уенздей" на тлі вертольота