У Криму помітили ознаки можливої ​​підготовки до "жесту доброї волі". Річ у тім, що так само, як перед втечею з правобережжя Херсона, росіяни, очевидно, готуються вивозити історико-культурні цінності.

Про це повідомляє Кримський інститут стратегічних досліджень.

Відомо, що фанерні ящики, рулони поролону та плівки завезли до підпорядкованих окупаційному "міністерству культури" республіканські музеї в Бахчисараї, Судаку, Сімферополі та Євпаторії.

На думку експертів Кримського інституту стратегічних досліджень, евакуацію можуть розпочати під час відходу військ загарбника на Перекоп або з розгортанням настання ЗСУ на лівий берег Дніпра.

"Нова загроза музейним колекціям! До частини кримських музеїв завезли пакувальний матеріал для евакуації колекцій. Згідно з інсайдерською інформацією, евакуацію можуть розпочати у разі відходу військ загарбника на Перекоп. На думку експертів Кримського інституту стратегічних досліджень, ймовірно, так звана "евакуація", можливо розпочатися раніше, з розгортанням наступу ЗСУ на лівий берег Дніпра. Слідкуємо за ситуацією", – зазначили у Кримському інституті стратегічних досліджень.

Нагадаємо, що наприкінці жовтня, коли росіяни вже розуміли, що ЗСУ вже дуже близько, вони почали викрадати та вивозити з Херсона пам'ятники та музейні експонати. Так, окупанти вивезли з міста останки князя Григорія Потьомкіна, а до цього вони вкрали пам'ятники Олександру Суворову та Федору Ушакову.

Крім того, окупаційна адміністрація Херсона пограбувала два найбільші музеї області – Обласний краєзнавчий музей та Художній музей імені Олексія Шовкуненка – він постраждав найбільше. Орієнтовно йдеться про 80% картин, однак поки що росіяни обстрілюють Херсонський музей – директор не може скласти точний список вкрадених експонатів.

Читайте також:

«Вона містила всю Росію»: Лайма Вайкуле заступилася за Аллу Пугачову та її репутацію

Куди зникли іранські "шахіди"? У ЗСУ розповіли, чому Росія більше не атакує "мопедами"

Партак року: українська співачка Asti отримала нагороду в Росії, виступаючи у тандемі з затятим фанатиком Путіна