Всі знають, що правильно зашнуроване взуття – запорука зручності, безпеки та комфорту. Вона не натиратиме, а ноги в ній – ковзатиме, що мінімізує ймовірність травм. Разом з тим, за допомогою шнурування можна надати додаткову оригінальність зовнішньому вигляду.

Лесеня

Такий спосіб шнурівки можна часто зустріти на черевиках у військових, тому що він відрізняється гарною фіксацією за рахунок особливого переплетення. "Сходи" виходить, шляхом вертикального та горизонтального сплетення. Особливо незвичайно ця варіація виглядатиме у високих черевиках. Використання колірних рішень, що відрізняються від черевика, додасть додаткового шарму.

Метод зворотної петлі

Один із найпопулярніших варіантів. Один кінчик шнурка спіралеподібно просмикуйте в петлі з одного краю. З іншим чините також, але смикаєте в петлю першого і зміщує її до центру. Таким чином, виходить цікавий малюнок, який додасть додаткову особливість кросівкам або кедам. Цей спосіб дозволяє щільно затягувати взуття, що підійде, наприклад, для бігових кросівок.

Спосіб "Заплутаного сліду"

Шнурування, виконане таким чином, має досить незвичайний вигляд. Спочатку шнурок протягується у другі зверху отвори, потім йде на протилежний бік через одну вниз. З нижнього отвору просмикуємо в попередню на цій же стороні, потім на інший бік вгору через один отвір. Як бачите, все досить просто, але цікаво. Ця шнурівка добре виглядатиме і з плоским шнурком, і з круглим.

Ромбики

Протягніть шнурки через нижні люверси. Наступне протягування методом перехрещування через четверту пару отворів. Після повертаєтеся та проходьте крізь треті люверси. Потім через шости, повернення до п'ятих і таке інше. В результаті у вас вийде ромб.

Сітка

Цей спосіб підійде всім любителям спортивного взуття. Шнурки проходять через нижні дірки зсередини, перехрещуються та затягуються у четверту пару люверсів зверху. Потім простягаєте зав'язки всередині, йдіть у другий отвір (кожен кінець йде своїм боком). Зробили перехрещення, переплели з простягнутими шнурками і пішли в п'яту пару дірочок. Кінці простягли своїм боком і перейшли в третю пару люверсів. Потім знову перехрестили, вплели з готовими шнурками, вивели останні отвори – грати готові.

Читайте також:

Розплата за «кіпіш» в інтернеті: українців штрафуватимуть на сотні тисяч гривень. Як не «влипнути»

Врятує лише явка з повинною: Подоляк запропонував Лукашенку "здатися"

Щоб Росію не стерли з лиця землі. Макрон заступився за Путіна перед Європою