Стало відомо, навіщо класти монету в морозилку щоразу, коли людина часто відлучається на пару днів із дому. Хитрість у тому, що монетка у холодильнику легко дасть зрозуміти, що відбувалося з електрикою за відсутності господарів будинку.

Для цього лайфхака знадобиться чашка, вода та монетка.

Спочатку потрібно налити в чашку води і повністю заморозити її, а після зверху на лід кладемо монетку.

Сенс цієї дії дуже простий і водночас геніальний. Так, залишена в морозилці монета допоможе визначити, чи були у вашу відсутність перебої з електрикою і скільки вони тривали.

Отже, якщо після повернення з відрядження або відпустки, ви побачили, що монета так і лежить на поверхні льоду - все в порядку, значить, з електрикою перебоїв не було, морозильна камера не розморожувалася, холодильник справний, а продукти всередині цілі.

Якщо ж монета поринула в лід - значить, електрику відключали, або холодильник зламався, через що вміст морозилки відтанув, а потім замерз. Причому що глибше опустилася монетка, то довше холодильник було відключено.

А от якщо монета виявилася на дні чашки - значить, електрики не було довго, і їжа, яка в цей час знаходилася в холодильнику, вже точно не придатна до вживання.

Читайте також:

Де зняти гроші, якщо зникла електрика: список автономних банкоматів та чергових відділень

Карта коворкінгів. Де у Києві можна зарядити смартфон та попрацювати під час вимкнення електрики

Не користуйтеся цією побутовою технікою: експерти перечистили пристрої, які "жеруть" електрику