У мережі з'явилася інформація про те, що на території Білорусі почали вручати повістки практично кожному чоловікові. Повідомляється, що повістки на явку до військкомату отримують навіть ті чоловіки, яким за 50 років і ті, хто має серйозні проблеми зі здоров'ям.

Відповідну публікацію оприлюднили на порталі «Факти»

За інформацією телеграм-каналу БДМ, у Білорусі видаються повістки чоловікам різного віку. Йдеться про те, що це нібито робиться лише для «звіряння даних», проте білоруси почали щось підозрювати і не вірять заявам Міноборони, в яких йдеться, що це звичайнісінька процедура.

Важливо відзначити, що у Білорусі повістки видають навіть тим чоловікам, яким за 50 років. Місцевий житель зіткнувся з цією ситуацією і розповів про це у ЗМІ: «Крім того, один із читачів запевняє, що його знайомого під час „перевірки“ даних намагався закликати на контрактну службу якийсь російський воїн. Цей читач повідомляє, що всіх молодих хлопців, які прийшли на звірку, відправляють на збори. „Мого родича викликали до військкомату. Йому 52 роки, але він у молодості служив прапорщиком. Сказали, щоби збирався на тиждень. Але він хворий, у нього онко, сказав, що нікуди не поїде. Приніс їм документ про підтвердження діагнозу, йому відповіли нічого не знаємо“ – це розповідь одного з білорусів».

Читайте також:

Карти під стіл, стволи на стіл: Лукашенко вирішив повчити Зеленського, як вести переговори з Путіним

Між Мінськом та Москвою є проблеми: Лукашенко терміново летить на аудієнцію до Путіна. Що обговорюватимуть

Замах на Лукашенка: політологи впевнені, що Кремль задумав недобре щодо глави Білорусі