Як би не хотілося росіянам, але в Україні, так як і в усьому світі, буде і Новий рік, і Різдво Христове. Свята не скасувати, настрій не скасувати. Просто це буде зовсім інший формат, посилаючись на воєнний стан та потенційні загрози.

У Києві святкові заходи будуть. Повідомляється, що у різних районах столиці встановлять новорічні ялинки, зокрема й на Софійській площі. При цьому у Києві не буде масових заходів та концертних програм.

Про це інформує сайт РБК-Україна, посилаючись на інтерв'ю столичного мера Віталія Кличка.

Кличко зазначив, що підтримує зв'язок із військовими, і саме вони наполягають на установці ялинки, щоб у дітей був новорічний настрій та відчуття дива.

"Ми розуміємо, що масові заходи заборонені у воєнний час. І їх не буде в жодному разі. Але скасовувати Новий рік і Різдво ніхто не збирається, і атмосфера Нового року має бути. Не можна дозволити Путіну вкрасти наше Різдво. Незважаючи на різні думки від різних сторін - потрібно чи не потрібно - ми звернулися до бізнесу, який погодився не за бюджетні гроші, а за свої кошти встановити ялинки без новорічного пафосу" , - сказав Кличко.

Також Кличко розповів, що у Києві буде кілька новорічних локацій у різних районах столиці.

"Але ми вирішили без масових заходів, без концертних програм, без фастфудів. Буде встановлена ​​виключно ялинка, щоб нагадувало про новорічний настрій нашим дітям. Знаєте, не хочеться забирати у дітей Святого Миколая.. ." – додав Кличко.

Читайте також: