Ні для кого в Україні не секрет, що УПЦ Московського патріархату - це свого роду "Росія в Україні".

Мало того, що представники цієї церкви обожнюють Росію та її державність, так і ще й запроваджені агенти ФСБ дурять людей, видаючи бажане за дійсне та налаштовують українців проти України, української влади та проти всього західного світу.

Отже, цілком закономірним було під час війни створення петиції про заборону УПЦ Московського патріархату.

Петиція на сайті Офісу президента України з пропозицією заборонити діяльність установ, що підпорядковуються країні-агресору (серед них і релігійних), набрала необхідну кількість підписів для того, щоб її розглянув Володимир Зеленський. Докладніше про це інформує Обозреватель.

Автором петиції є нардеп Олексій Гончаренко.

У петиції йдеться про заборону діяльності установ, що підпорядковуються РФ, і навіть про дострокове припинення всіх документів оренди, найму чи лізингу.

Зазначається, що "це допоможе повернути у власність держави такі знакові об'єкти, як Києво-Печерська, Свято-Успенська Почаївська та Святогірська лаври".

Законодавством України передбачено розгляд електронної петиції не пізніше десяти робочих днів з дня оприлюднення інформації про початок її розгляду. Варто зазначити, що рішення Володимира Зеленського буде опубліковане на сайті Офісу президента.

Читайте також: