І це найчистіша правда, адже свою фронтову імпотенцію російська армія переносить у повітряні атаки мирних регіонів України.

Наразі при масованих атаках російські агресори не тільки застосовують ракети, а й ударні БПЛА. А це означає, що війна виходить на новий рівень і Україна потребує посилення систем ППО.

Про це інформує РБК-Україна, посилаючись на заяву спікера командування Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната.

За словами спікера, Росія випустила по Україні понад 4000, і це не враховуючи С-300, РСЗВ і, ймовірно, таких ракет як Х-58 та Х-59.

Крім ракет, в Україну часто літають "Шахіди", метою яких є виснаження сил та боєзаряду систем ППО.

"Тут два моменти - ці дрони розосереджують увагу, тому що летять у комплексі з ракетами Х-101, "Калібрами", інший момент - на ці БПЛА треба витрачати зенітні ракети, тому що це найефективніший засіб. Тому що саме вони мають радіолокаційні засоби. і можуть виявляти їх у темну пору доби" , - пояснює Гнат.

У зв'язку з цим союзники України ухвалили рішення про постачання систем Hawk, які допомагають усувати безпілотники ворога. Також Ігнат зазначив, що Росія має свої "Ланценти" і вона планує скручувати іранські літаки на своїй території.

"Тому треба на це реагувати, відповідно ППО Сухопутних військ має теж посилюватись і ефективно насичувати всю територію країни, де ворог може завдавати нам шкоди" , - резюмував спікер.

Читайте також: