Через часті атаки Російської Федерації по території незалежної України, у багатьох українців виникли проблеми з готуванням страв.

Та й загалом культура харчування серед українців зазнала фіаско, адже без відсутності електроенергії та без можливості відвідувати заклади громадського харчування, чи навіть банально магазинів із продуктами, у людей виникають проблеми із звичним режимом приготування їжі та споживання страв. Приготувати навіть найпростішу страву без електрики стає неможливим, особливо у тих, у кого замість газових плит встановлені електроплити.

Через масовані ракетні удари багато українців також залишаються не лише без світла, а й без води та опалення. Люди адаптуються до важких умов, шукають альтернативних джерел електроживлення, готують їжу на газових пальниках.

Апостроф розповів, як приготувати гречку, не використовуючи газової чи електричної плити.

Необхідні такі інгредієнти: гречка, вода, сіль та перець, томатний сік.

Гречка – одна з тих круп, які не потрібно варити. Її можна залити водою будь-якої температури, і згодом вона набухне, стане м'якою та придатною до вживання. В ідеалі, необхідно заливати гречку з вечора, і вже до ранку вона буде готова до вживання.

Залийте гречку водою у пропорції 1:2 і залиште на 3-4 години. Якщо у вас є окріп, то гречка буде готова вже за 30 хвилин. Додайте до неї солі та перцю за смаком. Також у кашу можна додати трохи томатного соку – він надасть їй оригінального смаку.

Читайте також: