Через нестабільність енергосистеми країни українців просять відмовитися від використання великої кількості побутових приладів, які можуть спровокувати збої в енергетичній системі.

Докладніше про це інформує УНІАН, посилаючись на заяву експерта енергетичних програм "Центру Разумкова" Максима Білявського.

Зазначається, що найближчими днями варто відмовитися від користування пральними машинами, мікрохвильовими печами, електричними духовками. Також, за твердженням експерта, слід відмовитися від ліфтів, які використовують велику кількість енергоресурсу.

"Хотів би звернути увагу тих громадян, яким включили електропостачання: варто утриматися протягом найближчих кількох днів від включення частини побутових приладів, таких як пральна машина, мікрохвильові та духові печі. Важливо максимально обмежити використання побутових приладів саме зараз, у цей період, оскільки енергосистема зараз балансується" , - сказав Бєлявський.

На думку Бєлявського, потрібно зробити запас продуктів, бажано калорійних та які можуть довго зберігатися, питної та технічної води. Також необхідно за можливості придбати радіо, щоб залишатися в інформаційному потоці. Мешканцям багатоквартирних будинків необхідно обміркувати покупку генераторів.

"Хоч би як ворог нас обстрілював, ми однозначно все переживемо як на військовому, так і на енергетичному фронті. Енергетики роблять зараз більше, ніж можуть, вони працюють цілодобово" , - каже експерт.

Читайте також: