У зв'язку з тим, що не за горами великі різдвяні свята, українцям вирішили нагадати, що незабаром починається різдвяний піст.

Відповідну публікацію оприлюднили на порталі "РБК-Україна"

Необхідно повідомити, що вже незабаром за православним календарем розпочнеться Різдвяний піст. Люди постять для того, щоб очистити свою душу та тіло.

Як відомо на території України святкують Різдво за різними календарями: 25 грудня та 7 січня. Що стосується посту, то він триває 40 днів: з 15 листопада по 24 грудня за старим стилем та з 28 листопада по 6 січня за новим стилем.

Перед Різдвом прийнято накривати щедрий стіл, після чого потрібно розговіятися.

Ті хто святкує Різдво 7 січня, починають постити 28 листопада. Ну, а якщо українець відзначає велике свято 25 грудня, то він вже почав постити.

Відомо, що під час посту необхідно помірно харчуватись протягом 40 днів. Дозволено їсти овочі, фрукти, крупи, гриби та бобові. Важливо, що найбільші обмеження стосуються м'яса, яєць, риби, молочних продуктів тощо.

У середу та п'ятницю дозволено їсти рослинну їжу без олії, а у вівторок та четвер – рослинну їжу з олією. Що стосується суботи та неділі, то можна побалувати себе рибою.

Також під час посту забороняється: лихослів'я, образи, інтимні стосунки, ненависть і жадібність, куріння та алкоголь, а також відвідування розважальних заходів.

Читайте також:

Різдво Христове 25 грудня: як у католиків прийнято відзначати свято

Різдво Христове 25 грудня: як в Україні зміняться дати православних свят. Календар