У зв'язку з тим, що в Україні продовжуються постійні відключення від світла, українцям вирішили розповісти та показати, як власноруч зробити сонячну батарею.

Відповідну інформацію та відеоролик розмістили у мережі.

Для того щоб зробити сонячну батарею знадобляться спеціальні матеріали та вміння. Перед тим як почати збирати сонячну батарею необхідно приготувати: силікатні пластини-фотоелементи, листи ДСП, алюмінієві куточки та рейки, жорсткий поролон товщиною 1,5-2,5 см, прозорий елемент, що виконує роль основи для кремнієвих пластин, шурупи, шурупи, силіконової герметик для зовнішніх робіт, електричні дроти, діоди, клеми.

Крім цього, знадобляться і фотоелементи для батарей, які є у трьох видах: полікристалічні, монокристалічні, аморфні.

Також необхідно підготувати спеціальний каркас та прозорий елемент, який можна зробити з дерев'яних рейок чи алюмінієвих куточків.

Дуже важливо вибрати правильне місце для встановлення потенційної сонячної батареї. Вона повинна бути на сонячній стороні і при правильному куті.

Детальнішу інструкцію можна побачити на відео, яке розмістили на одному з YouTube-каналів. На цьому відео можна побачити, як чоловік власноручно робить сонячну батарею в домашніх умовах.

Читайте також:

Відключення світла: Росія лякає українців фейками. Що потрібно знати

Відбій екстрених відключень світла: Укренерго зробили звернення до киян

Відключення світла: як без пральної машинки та прання зберегти свіжість речей

Найгірший сценарій: депутат попередив, що світло можуть відключати на 12 годин