Полковник запасу, військовий експерт та льотчик-інструктор Роман Світан у коментарі 24 каналу зазначив, що російські загарбники не втрачають надії змінити ситуацію на фронті на свою користь.

За його словами, окупанти готуються до наступальної операції на Сході України.

"Місце основного удару російських сил уже визначено. Росіяни останні кілька місяців намагаються здійснити наступальні дії на лінії Донецького фронту. Це ділянка понад 100 кілометрів - від Вугледару до Білогорівки під Лисичанськом", - розповів Світан.

Так, лише за добу 19 листопада ворожі атаки були відбиті в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області та Спірне, Яківлівка, Бахмутське, Бахмут, Досвідне та Кліщіївка Донецької області.

А ще, незважаючи на те, що росіяни активно готуються до оборони на лівобережжі Херсонської області, одним із найгарячіших на східному фронті вважається Бахмутський напрямок. Як кажуть у Генштабі ЗСУ, "на Донбасі зухвалі росіяни вдень і вночі, у будь-яку погоду, атакують українські позиції".

Інститут вивчення війни також підтверджує, що російські окупанти продовжують обмежені наземні штурми поблизу Бахмута та Авдіївки та на заході Донецької області.

Читайте також:

Росія випробування мобілізацією не пройшла: без чоловіків деякі міста вже самознищуються. Подробиці НП

Кримчани зустрінуть Новий рік у складі України. У Міноборони зробили гучну заяву на півострові

Нещодавно була ще неповнолітньою: Машенька з «Вороніних» чекає на дитину. Це взагалі законно?