Гарбуз (печений) 200 гр;

яйця 1 шт.;
цукор 50 г;
вершкове масло|мастило| 50 гр;
ванільний цукор 0.5 стол.
кокосовая стружка 20 гр;
розпушувач 10 гр;
борошно пшеничне 380 гр.

Гарбуз очищаємо від шкірки, нарізаємо на шматочки і загортаємо у фольгу. Гарбуз потрібно запекти в заздалегідь розігрітій до 180С духовці приблизно 30 хвилин до м'якості.

Увага! У процесі запікання вага гарбуза, як правило, зменшується приблизно на чверть, тому потрібно брати вагу сирого гарбуза із запасом.

Гарбуз після приготування потрібно остудити і подрібнити до пюре. Можна це зробити за допомогою блендера або просто розім'яти товкачем.

Далі борошно перемішуємо з розпушувачем. Її потрібно просіяти у широку миску, щоб збагатити борошно киснем. Це збільшить підйом тесту під час випічки і печиво добре пропечеться.

М'яке вершкове масло потрібно розтерти з цукром та ванільним цукром. В отриману масу вбиваємо яйце і перемішуємо до однорідності.

Додаємо кокосову стружку та знову перемішуємо.

Викладаємо в отриману масу гарбузове пюре і знову добре перемішуємо.

З'єднуємо всі продукти з борошном. Краще робити це поступово, адже якщо тісто вийде занадто щільним і крутим, воно . буде погано підніматися, а печиво вийде твердим. Краще підсипати борошно, що залишилося в процесі замішування тіста в міру необхідності.

Тісто має бути м'яким, не липнутим до рук.

Далі формуємо з тіста кульки завбільшки з волоський горіх. Викладаємо їх на застелений пергаментом лист, при цьому кожну кульку потрібно трохи притиснути зверху.

Випікати гарбузове печиво потрібно в заздалегідь розігрітій духовці до 180С близько 25 хвилин до легкого рум'янцю.

Увага!

Печиво за цим рецептом виходить помірно солодким. За бажанням можна збільшити кількість цукру або посипати печиво цукровою пудрою.

Крім того, температура та час приготування можуть відрізнятися від вказаних у рецепті, оскільки духовки у всіх різні.

Читайте також:

Готуємо гарбузовий пудинг-пиріг: простий рецепт ласощів до чаю

Захочеться добавки: рецепт пирога із цвітної капусти. Займе лише 20 хвилин

Як приготувати смачний морквяний пиріг. Рецепт ласощів