Героїчне місто Херсон, звільнення якого на минулому тижні святкувала вся країна, оговтується від окупації. Ще б пак, понад 8 місяців росіяни намагались відібрати у незламних херсонців їхній дім, обриваючи всі зв'язки з Україною та рідними, однак вони вистояли, бо вірили ЗСУ.

11 листопада Міноборони України повідомило про звільнення Херсона від окупантів. В той же день до міста повернулися й розпочали виконувати свої обов'язки військові адміністрації, а влада почала піклуватись про людей. Не залишились в стороні і міжнародні організації.

Так, стало відомо, що Червоний Хрест виділяє 100 млн грн на виплати жителям звільненої від російських загарбників Херсонської області. Про це Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України повідомило у Telegram.

"Товариство Червоного Хреста в Україні готове залучити додаткові 100 млн грн для виплат грошової допомоги мешканцям деокупованої Херсонщини", – йдеться в повідомленні.

У відомстві нагадали, що надання кеш-підтримки реалізується в межах спільного проєкту Мінреінтеграції, ТЧХУ та Укрпошти. 1200 грн разової грошової допомоги отримають жителі Херсона та інших щойно звільнених населених пунктів, які фактично там перебували на момент захоплення.

"Проведення виплат Укрпошта розпочне вже з наступного місяця. Зокрема, в Херсоні вже функціонує два стаціонарних відділення Укрпошти, одне з них – центральне, що дозволить стабільно забезпечувати доставку готівки по всій області", – сказано в повідомленні.

Нагадаємо, що Червоний Хрест з кінця вересня 2022 року розпочав співпрацю з Укрпоштою щодо видачі разової грошової допомоги українцям, які проживають у деокупованих населених пунктах, і проживали там під час окупації.

Укрпошта видає грошову допомогу від Червоного Хреста за списками. Першими виплати у розмірі 1200 грн отримали мешканці Харківської області. Також вже виплачено допомогу жителям звільнених населених пунктів Нова Шестерня, Рівнопілля, Розівка, Світлівка, Микільське, Нововоронцовка, села Ярова, міст Святогірськ та Лиман.

Зазначимо, що процедура отримання виплат від Червоного Хреста має такий вигляд:

  1. Обласні військові адміністрації формують списки та відомості про осіб, яким виплачуватиметься 1200 грн;
  2. Потім ці списки передаються виїзним бригадам Укрпошти;
  3. Працівники Укрпошти передають одноразову грошову допомогу українцям із рук в руки.

Читайте також:

Переселенців позбавляють виплат: хто ризикує втратити фінансову допомогу

Субсидії у 2023 році: хто отримає, а у кого заберуть виплати

Роздадуть по 13 тисяч гривень: хто має право отримати нові виплати та як подати документи

На пенсію о 16: у ПФУ вигадали ноу-хау з пенсійними виплатами. Такого немає ніде