Всім відомо, що мед є дуже солодким і досить корисним продуктом, який видобувають бджоли. Через те, що зима вже на носі, українці запасаються медом, щоб зміцнити свій імунітет, і не тільки. Однак багато хто задається питанням, як його зберігати і скільки він може простояти в домашніх умовах.

Відповідну публікацію розмістили на порталі новин «Главред»

Повідомляється, що мед може допомагати при застуді, підвищує імунітет і може тривалий час зберігатись без будь-якої втрати якості. Але є й такі випадки, у яких мед може забродити. Це свідчить, що він зберігався неправильно.

Наприклад, якщо мед має багато піни на верхньому шарі, він кислий і видає винний запах, то це говорить про те, що він забродив.

Повідомляється, що мед у сотах може зберігатися дуже довгий час, на відміну від того, що роздрукували. Максимальні терміни зберігання меду у запечатаному вигляді – 24 місяці. Якщо він запечатаний не щільно, він може зберігатися до 6 місяців. Однак якщо зберігати його довше, він втратить свої корисні властивості.

Також варто попередити, якщо мед має добавки, то він псується набагато швидше, ніж натуральний. Мед із добавками після розтину може зберігатися до двох місяців.

Якщо ви хочете зберігати мед максимально довго, то його потрібно зберігати в сотах та у запечатаному вигляді. Якщо мед не матиме доступу до повітря, він може зберігатися дуже довго. Наприклад, у сотах зберігати мед потрібно в скляному або керамічному посуді без доступу до світла та із щільно закритою кришкою. В даному випадку він зможе зберігатись понад 10 років.

Читайте також:

Українців попередили: Росія тепер змушена уповільнити ракетні обстріли

Як правильно зміцнювати імунітет за допомогою «вітамінної бомби» на основі меду та імбиру