У зв'язку з тим, що Росія продовжує регулярно знищувати критичну інфраструктуру України ракетами, зрозуміло, що зима буде неймовірно важкою. Український президент Володимир Зеленський сказав, що якщо українці перечекають зиму, перемога України в цій війні буде просто неминучою.

Відповідну інформацію надали на порталі «Оглядач»

Потрібно повідомити, що глава України Володимир Зеленський сказав українцям, що нове постачання систем електроенергії вже не за горами. Також він акцентував свою увагу на тому, що наразі Росія має лише одну головну мету – створити для українців важкі умови в зимовий час. Через те, що вони не можуть досягти успіху на фронті, Путін вирішив влаштувати терор, щоб позбавити українців світу.

«Україна пропрацювала цікаву альтернативну систему постачання електрики, ми точно розуміємо, на чолі з Міненерго, Укренерго, розуміємо, що можемо робити. Як тільки можна підвести голову, робитимемо. Поки що всі працюють над тим, щоб захистити, що є та відновити те, чого нас позбавляють щодня. Я не говоритиму про це. Ми розробили це головне для нас. Є два пріоритети: є паралельна мережа, як ми її будуватимемо. Це не для публічності. І є пріоритет номер один – захист того, що ми маємо. Якщо ми переживемо цю зиму, ми її точно переживемо, ми точно переможемо у цій війні», – сказав президент України.

Крім цього, 17 листопада склалася чергова складна ситуація, пов'язана з електропостачанням. У зв'язку з цим в «Укренерго» звернулися до українців та повідомили: «Обмеження споживання – це необхідний захід для збереження стабільності енергосистеми після вже шостої прицільної ракетної атаки... Ремонтні бригади працюють цілодобово над відновленням понівеченої інфраструктури, щоб повернути світ українцям».

Читайте також:

Всього 10 простих пунктів: Зеленський назвав прийнятні умови для переговорів із Путіним

Відключення світла: що потрібно знати, щоб не згоріла техніка у вашій квартирі