Усіх українських водіїв попередили про те, що на території України у кілька разів можуть збільшити штраф за популярні порушення правил дорожнього руху. У зв'язку з цим українців вирішили ознайомити із несподіваними змінами.

Відповідну публікацію розмістили на порталі «Апостроф»

У Верховній Раді України заявили, що буде збільшено штрафи за їзду без полісу автоцивілки. У цьому випадку штраф зросте до 340–1700 гривень. Також якщо ви потрапите у ДТП і буде виявлено, що у вас немає полісу автоцивілки, то доведеться заплатити штраф у розмірі до 8500 гривень.

Важливо зазначити, що цей законопроект №8192 уже внесено до парламенту групою депутатів. Цей закон є доповненням Кодексу України про адміністративні порушення новою статтею 126-1 "Порушення вимог законодавства про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів".

Як і говорилося вище, якщо водій не матиме ОСАЦВ, то його оштрафують мінімум на 340 гривень. Покарання не буде лише у тому випадку, якщо з часу закінчення страховки пройшло не більше 14 днів.

Крім цього, якщо водій потрапить на цьому ж порушенні, наприклад, через 15 днів, то він уже заплатить на 340, а 850 гривень штрафу.

Якщо при оформленні ДТП у водія не буде ОСАЦВ, він заплатить 8500 гривень штрафу.

Читайте також:

Викликайте поліцію: водіям, які паркуються на газоні, мають виписувати штраф

Оштрафують на 5 тисяч гривень: українських водіїв попередили про нововведення

За один раз одразу 41 штраф: в Україні виписали рекордну суму за порушення правил дорожнього руху