У зв'язку з тим, що в Україні військовий стан, українських військовозобов'язаних чоловіків будуть закликати до військкоматів. Українцям вирішили повідомити, що їм можуть вручити повістку прямо на вулиці.

Відповідну публікацію оприлюднили на порталі «Апостроф»

Потрібно повідомити, що через російське вторгнення в Україну було введено військовий стан. Також є інформація про те, що військове становище було в чергове продовжено, що говорить про нові заклики.

Українцям сказали, що їм вручатимуть повістки прямо на вулицях, особливо там, де великі скупчення людей.

Начальник Львівського обласного центру комплектування полковник Олександр Тищенко звернувся до мешканців України та сказав: «Мобілізаційні заходи щодо оповіщення військовозобов'язаних у громадських місцях проводились уповноваженими групами від центрів комплектування. Для максимального охоплення вибиралися місця для оповіщення найбільшої кількості осіб: вокзали, торгові центри, площі, великі вулиці тощо».

Через те, що є чоловіки, які не стали на військовий облік, було ухвалено рішення вдатися до таких заходів.

Також у львівському військкоматі зазначили, що якщо чоловік стане на військовий облік, то це не означає, що його одразу відправлять на фронт.

«Нам не потрібно вже й усіх до армії, нам потрібні фахівці, які потрібні зараз. Тому, якщо не буде іншого законодавчого інструменту для впорядкування обліку, нам доведеться й надалі проводити заходи оповіщення та уточнення даних у людних місцях. Ну і додам, що мобілізаційні заходи, зокрема, оповіщення військовозобов'язаних будуть проводитись за потреби та протягом дії військового стану», - повідомили українським чоловікам.

Читайте також:

Підготовка до мобілізації. Лукашенко прогнувся під Путіна, рахунок пішов на дні

Путін буде в сказі: понад 700 тисяч росіян виїхали з країни. Бояться мобілізації