З моменту оголошення рішення про проведення часткової мобілізації Путіним і до її закінчення, Росію залишило кілька мільйонів людей.

Офіційних даних немає, і, швидше за все, інформація буде приховуватися до останнього. Адже це може деморалізувати населення, що залишилося. Інформація про емігрантів випливає рідко, що дозволяє абияк прорахувати кількість тих, хто виїхав.

Приміром, президент Грузії Саломе Зурабішвілі заявила, що понад 700 тисяч громадян Російської Федерації перетнули російсько-грузинський кордон після оголошення президентом Росії Володимиром Путіним "часткової мобілізації". Докладніше про це інформує Обозреватель.

Повідомляється, що понад 600 тисяч згодом поїхали до інших країн, а близько 100 тисяч росіян досі залишаються на території Грузії.

Президент переконана, що громадяни РФ тікали саме від мобілізації, тому що "не хочуть розділяти долю воюючої путінської Росії".

"600 000, ймовірно, поїхали в різних напрямках, до сусідніх Вірменії, Туреччини та європейських країн. Близько 100 000 залишилися" , - зазначила Саломе Зурабішвілі.

Варто зазначити, що в Грузії, як і раніше, залишаються біженці з України. Спочатку їх було близько 30 тисяч, проте дехто вже повернувся додому. Зурабішвілі зазначила, що серйозних інцидентів із біженцями на території Грузії не було.

"Іноді відбуваються словесні перепалки, але, загалом, росіяни, які приїхали в Грузію і залишилися там - це люди, які явно не хочуть розділяти долю воюючої путінської Росії, не хочуть бути мобілізованими" , - заявила вона.

Читайте також: