Через те, що російські окупанти пошкодили майже половину критичної інфраструктури України, постають не лише постійні проблеми з електропостачанням, а й з інтернетом та зв'язком. У зв'язку з тим, що відбувається, Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров попросив бізнесменів допомогти мобільним операторам з резервним енергопостачанням.

Відповідну публікацію розмістили на порталі «Оглядач»

Відомо, що 10 листопада міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров вирішив звернутися до підприємців із проханням, яке може допомогти багатьом українцям. Він попросив бізнесменів поділитись своїми регенераторами.

"Генератори допомагають мобільним операторам працювати під час блекауту, щоб люди були на зв'язку. Але їх недостатньо, щоб забезпечити кожну базову станцію резервним харчуванням. Щоб вирішити це, можна об'єднати зусилля з іншим працюючим бізнесом", - вирішив пояснити Михайло Федоров.

Крім цього, він навів кілька прикладів, у яких використовуються генератори для роботи, торгові центи та офіси. Наприклад, якщо керівник торгового центру дасть добро на використання його генератора, його можна буде підключити до базової станції недалеко від тих будинків, де пропало світло.

Читайте також:

Віялові відключення по-барабану: які гаджети мають бути в кожній родині на випадок відключення світла

Екстрені відключення світлі: список областей, де графіки не працюють

Форс-мажор зі світлом: киян попросили приготуватись. Графіків не буде

Без світла, води та зв'язку: Кличко оцінив перспективи тотального блекауту у Києві