У зв'язку з неприємними обставинами, на території України запроваджується дуже багато несподіваних змін. Однак це далеко не все, оскільки в Україні запроваджується нова податкова декларація.

Цю інформацію надали на порталі новин «Апостроф»

Усім мешканцям України необхідно знати, що на території України з 1 січня 2023 року набуде чинності нова форма податкової декларації про доходи та майно. Це передбачено наказом №143 від травня 2022 Міністерством фінансів України.

У Державній податковій службі повідомили, що українські підприємці заповнюватимуть два додатки до декларації про доходи. Також вони будуть змушені подавати до Державної податкової служби розрахунки за окремими видами податків та видами діяльності.

Це говорить про те, що було введено Додаток Ф4, який є розрахунком податкових зобов'язань з податку на доходи фізичних осіб та військового збору оподатковуваних доходів від продажів протягом року.

Окрім цього, з'явиться і Додаток МНС. Додаток МНС – розрахунок загального мінімального податкового зобов'язання за податковий рік, що розраховується ФОП. Наприклад, власниками, орендарями та користувачами.

Важливо зауважити, що найближчим часом з'являться інструкцію щодо їх заповнення, щоб підприємці не мали з цими процедурами жодних проблем.

Читайте також:

В Україні квартири будуть продаватися за новими правилами: що змінилося у податках

Українським біженцям доведеться сплачувати податки у країнах ЄС. Погані новини

Українським біженцям у Польщі доведеться сплачувати податки навіть із українських доходів