Іранські балістичні ракети – це реальна загроза для громадян України. Вся справа не тільки в їхній дальності, яка становить до 700 км, а й у тому, що проти них безсила ППО (протиповітряна оборона), необхідні системи ПРО (протиракетної оборони), яких Україна просто не має.

Російська армія продовжує накопичувати озброєння для масованого ракетного удару по Україні, включаючи іранські дрони та балістичні ракети.

Докладніше про це розповів президент України Володимир Зеленський, повідомляє сайт УНІАН.

Головнокомандувач уточнив, що йдеться насамперед про масовані удари по енергетичній інфраструктурі України.

"Держава-терорист концентрує сили та засоби для можливого повторення масованих ударів по нашій інфраструктурі. Насамперед енергетичної. Для цього Росії знадобилися іранські ракети. Ми готуємося відповідати" , - сказав Зеленський.

Гарант зазначив, що вже обговорив із президентом Єврокомісії Урсулою фон дер Ляйєн про відповідальність Ірану в участі у збройній агресії Кремля, а отже, за злочини проти народу України.

"Іранський режим має бути покараний. І це питання ми винесемо не лише на рівень наших традиційних партнерів. Весь світ знатиме, що іранський режим допомагає Росії продовжувати цю війну... Кожен, хто допомагає продовжувати Росії цю війну, має разом із нею відповідати і за наслідки цієї війни" , - зазначив президент.

Читайте також: