Статистика втрат російської армії на території України оновлюється щодня. Так, за даними Генштабу, цифра вже перевищила 75 тисяч осіб, а це означає, що з початку повномасштабної війни Росія в середньому втрачає по 300 осіб щодня. Декому, щоправда, вдається потрапити в полон.

Наприклад, завдяки українському журналісту Дмитру Карпенку стало відомо про рекорд від російських мобілізованих.

Йдеться про 27-річного Романа Димиденкова з міста Великі Луки Псковської області. До мобілізації чоловік працював на заводі, ось тільки у себе в глибинці йому було мало пригод і свій героїзм вирішив виявити в Україні. Ось тільки українські захисники із ЗСУ такого прагнення окупанта не оцінили.

Тепер полонений загарбник є справжнім героєм-рекордсменом. Ще б пак, з моменту підготовки "мобіка" до першого бою і потрапляння до рук ЗСУ минуло всього півтори години.

Про це зізнався сам Діміденков в інтерв'ю українському журналісту Дмитру Карпенку. Відео доступне на YouTube-каналі його колеги Володимира Золкіна.

"Це рекордсмен з бойових дій. Найшвидший старт і найшвидше потрапляння в полон: з моменту, як його підготували, привезли на позицію – півтори години та полон", – зазначив журналіст.

Примітно, що під час інтерв'ю полонений "мобік" лежав на ліжку у виправній установі та не вставав протягом години розмови. Він пояснив, що перед тим, як воїни ЗСУ запитали його: "Жити хочеш?" і взяли в полон, він отримав поранення - може пересуватися, але лікарі рекомендували йому постільний режим.

Читайте також:

Небо буде закрито: Рєзніков розповів, яку потужну допомогу отримає Україна

"Скаржитися нема кому": Лукашенко розповів у вторгненні білорусів в Україну

Людям потрібні тепловізори: українцям розповіли про погоду на 5 листопада. Тумани встелять усю країну