Традиційно субота – це день для прибирання, прання, приготування. Тому кожна сім'я починає свій день з того, що включає всілякі електроприлади і починає борознити простори чистоти та свіжості.

Але в умовах масштабної економії світла виникають сильні стрибки напруги. У народі про це прийнято говорити так: "де тонко – там і рветься". А тому у суботу вранці стався збій в українській електромережі. Докладніше про це інформує сайт korrespondent.net.

Повідомляється, що вранці у суботу країна споживала електроенергії більше, ніж у робочі дні – четвер та п'ятницю. А тому у Києві та в семи областях України відбуватимуться аварійні відключення світла. При цьому раніше опубліковані графіки віялових відключень не працюватимуть.

"З ранку країна споживає електроенергії більше, ніж у робочі дні – четвер та п'ятницю. Тому, на жаль, графіків погодинних відключень для підтримки стабільної роботи енергосистеми недостатньо ", – повідомляють в Укренерго.

Укренерго передало операторам нові обсяги для обмеження електрики. Аварійні відключення діятимуть у Києві, Київській, Чернігівській, Черкаській, Житомирській, Сумській, Харківській та Полтавській областях.

Громадяни України просять економити електроенергію, особливо в ранкові та вечірні години. В ідеалі прибирання краще провести пізно ввечері, а пральну машинку запустити вночі.

Читайте також: