Всі знають, що в організмі людини немає жодного процесу, не пов'язаного з обміном речовин, а обмін речовин проходить за участю води. При цьому щоденні обстріли росіян суттєво шкодять українській інфраструктурі, через що часті перебої електро- та водопостачання. І якщо без світла жити ще можна, то без води завдання стає вдвічі складнішим, оскільки воно потрібне і для приготування їжі, і для збирання та ще купи важливих речей.

Ось як навчиться жити без води:

Запасіться тарою

У всіх порадниках ви точно побачите очевидний пункт "запасіться водою". Так, звичайно, вона знадобиться вам у якомога більшій кількості. Однак перш за все подбайте про тару для цієї води.

Знайти вдома всі відра, каструлі, чайники, пляшки, каністри, пляшки і т.д. та переконайтеся, що вони придатні для використання. Після цього розподіліть, куди ви наливатимете технічну і питну воду. При цьому подумайте, чим вам зручніше користуватиметься для різних завдань.

Наприклад, вмиватися з 20-літрової пляшки навряд чи буде зручно, тому для маленьких завдань виділіть невеликі пляшки.

Щоб не сплутати ємності з різною водою, додайте маркування.

Купуйте звичайну трубку

У магазинах, де продають питну воду у пляшках, можна придбати додаткову трубку. Зазвичай ціна не перевищує 20 гривень.

Для чого вона нам? Наприклад, щоб помити волосся чи посуд. Якщо ви литимете воду прямо з тари, то витратитиметься в рази більше води, ніж могло б.

Для такої схеми краще використовувати пляшки із насосами. Просто замініть трубку в насосі на придбану та качайте воду через неї. Так ви можете регулювати кількість води та спрямовувати потік у потрібне місце.

Тому краще полийте воду з такого імпровізованого водопроводу.

Крім трубки, заведіть у господарстві ковшика. У нього можна набирати воду, щоб вмитися та почистити зуби. Таким чином, ви використовуєте тільки ту воду, яка є в ньому, а не всю з пляшки.

Виробіть звичку

Якщо у вашому будинку водопостачання тимчасово все ж таки відновлюють, намагайтеся зробити всі справи, де потрібна вода, за цей час.

Насправді це працює лише на рівні інстинкту. Як тільки з крана побігло, наберіть воду, промийте посуд, прийміть душ і т.д.

Використовуйте меншу кількість посуду

Коли готуєте без постійного водопостачання, намагайтеся використовувати якнайменше посуду, щоб потім не мити його. Це подвійна економія часу та води.

Придбайте антисептики та серветки

За відсутності води гігієна і догляд за собою дещо страждають, проте робити мінімальні необхідні речі все ж таки потрібно. Тут стануть у нагоді кошти, до яких ми звикли за часів активної пандемії.

Використовуйте в побуті антисептики та серветки, щоб протерти руки. Для підтримки інтимної гігієни можна використовувати спеціальні серветки із молочною кислотою. А для чистоти коріння волосся використовуйте сухий шампунь.

Звичайно, ці способи є пародією на справжній душ, проте допоможуть деякий час зберігати свіжість.

Читайте також:

Пора в'язати шкарпетки та купувати термоустілки: українцям розповіли, якою буде погода до кінця листопада

Ніби тільки з плити: як зберегти блюдо теплим, якщо немає світла та газу

Нічна атака по Україні: де можуть виникнути перебої зі світлом та водою