Вже практично кожен українець зіткнувся із результатами терористичних актів Росії. Після постійних прильотів ракет пошкоджено критичну інфраструктуру України, і люди днями сидять без електропостачання. Однак це не єдина проблема, оскільки виникають труднощі і з мобільним інтернетом та зв'язком.

Відповідну публікацію оприлюднили на порталі «Телеграф»

Українські мобільні оператори вже неодноразово зверталися до мешканців України з проханням заощаджувати трафік на своїх пристроях, особливо коли відключається світло. Це свідчить про те, що українці можуть залишитися не лише без електрики, а й без зв'язку.

У зв'язку з ситуацією, що склалася, експерти вирішили дати кілька цінних порад. Як виявляється, Wi-fi роутер можна запустити за допомогою павербанку. Однак зараз йдеться не про той пристрій, який заряджає мобільні телефони.

Варто відразу попередити, що такий павербанк потрібно змайструвати самому, і він підійде далеко не для всіх, тому що повернути інтернет у відключеному від витої пари будинку не вийде.

Якщо ваш провайдер надає послугу GPON, яка працює, навіть якщо у вас немає світла, то потрібно перевірити чи розрахований ваш роутер на напругу в 12 вольт, так як модель на 9 вольт не годиться.

Щоб самому зробити павербанк для Wi-fi роутера знадобиться: автомобільний акумулятор (можна старий), дроти, затискачі-крокодили та штекери для роутера. Після того, як ви зберете необхідний матеріал, доведеться зробити наступні кроки: зняти затискачі-крокодили з акумулятора, прикрутити дроти та припаяти штекери. Також потрібно обов'язково перевірити полярність спеціальним приладом під назвою мультиметр (це дасть можливість не переплутати "+" та "-"). Вже після цього можна буде підключити свій саморобний павербанк до роутера та насолоджуватися інтернетом.

Читайте також:

Ніби тільки з плити: як зберегти блюдо теплим, якщо немає світла та газу

Нічна атака по Україні: де можуть виникнути перебої зі світлом та водою