Українським біженцям повідомили, що на території Польщі буде продовжено спеціальний проект, який займатиметься виплатами для громадян України. Фонд «Q» та Міжнародна організація заявили, що українці можуть розраховувати на соціальну допомогу для купівлі ліків, харчування, оплати освіти та інших необхідних потреб для життя.

Цю інформацію оприлюднили на порталі "Факти"

Фонд «Q» та Міжнародна організація повідомляють, що вони продовжили соціальні виплати для українських біженців. Для цього проекту було створено ще 4 спеціальні офіси у Польщі: у Новій Дембі, Жешуві, Кракові та Катовиці.

Крім цього, є пункти для реєстрації українських біженців у Сяноку та Сандомирі. Ще їздитиме мобільний офіс до менших польських міст.

«Ініціатива спрямована на найбільш уразливі верстви населення, які потребують фінансової допомоги: пенсіонери (50 і більше років), особи з обмеженими можливостями (з інвалідністю) або особливими потребами та їхні опікуни, матері з однією дитиною та більше (максимально до 5 осіб)», – повідомили у Польщі.

Для того, щоб отримувати соцдопомогу, потрібно приготувати свої документи та документи своєї сім'ї. Відмінно підійде закордонний паспорт, внутрішній паспорт будь-якого зразка або свідоцтво про народження. Крім цього потрібна банківська картка, номер PESEL та документи про інвалідність, якщо вони є.

Читайте також:

Українські пенсіонери, які виїхали до Польщі, можуть отримувати грошову допомогу

Насилу казала: у Польщі українка три кілометри бігла за потягом, який поїхав з її дітьми

Польща почне відгороджуватись величезною стіною від Росії