Буквально щодня територією України прилітають російські ракети, які знищують будинки та критичну інфраструктуру. На превеликий жаль, багато споруд перетворюються на руїни і їх потрібно якось відновлювати. У зв'язку з цим ВР запроваджує примусову трудову мобілізацію і стало зрозуміло, хто буде на неї покликаний.

Відповідну публікацію розмістили на порталі «napensii»

Українцям повідомили, що їх можуть покликати на певні трудові роботи. Ті громадяни України, які не влаштовані на роботу, будуть покликані на трудову мобілізацію.

Голова профільного комітету Верховної Ради Олег Бондаренко уточнив, що цей законопроект буде дійсним уже з березня.

«Моє власне ставлення до цього таке – якщо мобілізація буде вкрай необхідною, то вона запроваджуватиметься відповідно до указу президента, де будуть зазначені обсяги, терміни проведення та цілі», – сказав український чиновник.

Крім цього, він сказав, що під час бойових дій немає потреби закликати українських громадян на усунення наслідків від російського терору. Проте за потреби трудову мобілізацію буде запроваджено.

«Якщо держава поставить перед собою це завдання, то ми регулюватимемо питання відповідальності», - продовжив Олег Бондаренко.

На даному етапі списку робіт поки що немає, але будь-який працездатний українець може бути навіть переведений на дану мобілізацію в майбутньому.

«Наприклад, розбір завалів потребує особливого допуску. Це робота рятувальних підрозділів, цим займається ДСНС, спеціально підготовлені волонтери. Інший випадок – роботи з відновлення», – заявив Голова профільного комітету Верховної Ради.

Читайте також:

Кадиров раптово розпочав мобілізацію в Чечні та пригрозив чоловікам

Порядки вручатимуть, але на фронт відправлять не всіх: українцям роз'яснили нюанси мобілізації