Українцям вирішили нагадати, що у вихідні буде Дмитрівська батьківська субота. Це означає, що у цей день відбувається особливе поминання померлих. Саме через це мешканцям України розповіли, чого не варто робити цього дня.

Цю публікацію розмістили на порталі «glavred»

Важливо повідомити, що цього року Дмитрівська батьківська субота випадає на 5 листопада у суботу. Ця подія прийде перед тим, як буде день пам'яті святого Дмитра, який відбудеться 8 листопада.

Є інформація про те, що Дмитрівську суботу спочатку було створено як день поминання воїнів. Проте згодом вона перетворилася на день пам'яті всіх померлих.

Також Дмитрівська субота має свої традиції. Усі православні люди цього дня вшановують святу Богородицю своїми молитвами. Також проходять співи за упокій загиблих, цього дня можна передати спеціальну записку батюшці із загиблим воїном, щоб він згадав його у своїй молитві.

Є інформація, що у Дмитрівську суботу можна молитися за померлих не лише у церкві, а й у домашніх умовах.

Також українцям повідомили, чого не можна робити цього трагічного дня: не можна згадувати померлих у неприбраній квартирі, приносити до церкви на пожертвування м'ясо та алкоголь, залишати на могилі їжу та воду, влаштовувати біля могил застілля.

Читайте також:

Названо три знаки Зодіаку, у яких у листопаді виникнуть серйозні проблеми з грошима

До сліз: мати збитого українського льотчика відкрила центр для українських воїнів на гроші із компенсації

Вдень доведеться грітися: синоптики розповіли про листопадові морози