З моменту початку великої війни Росії з Україною багато українців бігли до Польщі, щоб перечекати там бойові дії.

Так вийшло, що війна затягнулася, і багато хто вирішив поки що залишатися в Польщі, а частина українців все ж таки повернулася. Тому цілком закономірно, що іноді польські ЗМІ публікують різні новини про наших співгромадян.

Докладніше про один такий випадок інформує Главред, посилаючись на портал wyborcza.pl.

Повідомляється, що 36-річна громадянка України цілих три кілометри бігла слідом за потягом, в якому залишилися її малолітні діти.

Українка разом із дітьми віком 5, 7 та 10 років їхала поїздом з Перемишля до Варшави. Увечері жінка вийшла на мить на перон на одній зі станцій, не взявши з собою телефону та документів. І потяг раптом рушив і поїхав далі. Перелякана жінка намагалася наздогнати поїзд, адже там залишилися її діти.

"Далі поїзд відправився до Радома, згідно з розкладом, минаючи станцію Скаржисько-Кам'яна. Матір, що зневірилася, бігла по коліях за поїздом" , - розповів прес-офіцер поліції Скаржиська Ярослав Гуздзь.

Українка здолала майже 3 кілометри, доки її наздогнала поліція. Схвильова жінка не одразу змогла пояснити, що сталося. За мить, коли українка відпочила, їй вдалося розповісти поліцейським, що у вагоні поїзда залишилися троє її дітей.

Копи швидко зв'язалися із працівниками залізниці, і ті повідомили, що поїзд зупиниться у місті Радом, де дітей висадять, і вони дочекаються прибуття матері під наглядом співробітників станції. Туди доставили схвильовану матір. Після зустрічі жінки з дітьми сім'я вирушила до Варшави.

Читайте також: