Наприклад, у вівторок, 1 листопада, британська юридична фірма McCue Jury & Partners оголосила про подання позову проти наближеного до Володимира Путіна російського олігарха Євгена Пригожина та створеної ним приватної військової компанії "Вагнера" ​​через участь у бойових діях в Україні.

Докладніше про це інформує Українська правда.

Повідомляється, що позов було подано до Високого суду Лондона - одного з найвищих судів Англії. В його основі лежать звинувачення у змові Пригожина та Путіна з метою тероризування українського народу.

"За нашими даними, це перший випадок в історії, коли проти приватної військової компанії було подано позов за використання тероризму та змову з державою-ізгоєм, яка її фінансує, з метою ведення незаконної війни" , - зазначають британські юристи.

Зокрема йдеться про використання тортур, вбивств та зґвалтувань як засобу ведення війни для тероризування цивільного населення з метою примусити його до покори загарбникам.

Позивачами виступають деякі громадяни України, які постраждали через дії злочинного військового угруповання. Передбачається, що сума відшкодувань може сягнути мільярдів фунтів стерлінгів.

Британська юридична фірма очікує, що аналогічні процеси проти Пригожина та ПВК "Вагнера" ​​можуть розпочатися і в інших країнах світу.

Читайте також: