Стало відомо, що садити врожай можна наприкінці осені та на початку зими. Це дасть чудовий ранній урожай навесні, що зараз буде дуже корисним для кожного українця. Експерти вирішили розповісти, як посадити взимку моркву та буряк.

Відповідну публікацію розмістили на порталі «glavred»

Є деякі овочі, які потрібно садити у зимовий час. Зараз йдеться про буряк і моркву. Якщо посадити ці популярні продукти взимку, це заощадить масу часу навесні.

Щоб посадити овочі взимку, необхідно вибирати сонячне місце, яке не потраплятиме під сильні вітри. Після того, як грунт промерзне від 5 до 8 сантиметрів, вже можна приступати і садити моркву і буряк.

Якщо вже випаде сніг, то потрібно просто очистити грядку від нього, посіяти сухе насіння овочів і закласти його сухою землею. Також необхідно замульчувати ділянку землі шаром органіки товщиною 3-4 см та ущільнити її.

Також експерти попередили, що матеріалу для посадки взимку має бути на 20% більше ніж навесні.

Що стосується моркви, то професіонали настійно не рекомендують брати дражоване насіння і те, що наклеєні на стрічку. Для зимової посадки відмінно підійдуть сухе насіння.

Якщо брати буряки, то треба садити такі сорти: підзимня 474, Холодостійка 19, Мулатка-шоколадка, Генеральська, Хуторянка, Ред Булл, Єгипетська плоска, Північна куля, Темна конячка, Бордо 237.

Важливо зауважити, що садити ці овочі найкраще, коли середня температура опуститься до 0 або -2 градусів нижче нуля.

Читайте також:

Буде рак шлунка: названі найнебезпечніші овочі, яких потрібно позбутися

Можна загробити кота чи собаку: які овочі заборонено давати домашнім улюбленцям

Росте у кожному селі: названо овоч, який очищає печінку від токсинів