Однак від Ірану походить чимала загроза. Наприклад, дедалі частіше звучить ідея передачі Росії партію балістичних ракет іранського виробництва.

Докладніше про це інформує Обозреватель, посилаючись на заяву спікера Повітряних сил Збройних сил України Юрія Ігната.

У той же час українські військові вважають, що іранські ракети Росія розмістить на північному кордоні України, можливо навіть у Білорусі. Саме звідти вони зможуть здійснювати обстріл у всі куточки України.

Проте, де б вони не встановили і звідки не вели б обстріл, Україна не має ефективних засобів захисту від балістичних ракет. Зазначено, що на озброєнні ЗСУ стоять лише ППО, а не ПРО.

Іранські балістичні ракети здатні долати відстань 300-700 км. І українські військові розробляють механізми та системи, які будуть здатні відбивати атаку цих ракет.

"Ми застосовуватимемо всі засоби захисту від цих ракет. Ймовірно, їх буде доставлено на північ від України, звідки вони можуть запускатися так, щоб загрожувати всій Україні. 300 км одна ракета, інша ракета – 700 км за дальністю. Це балістичні ракети. Проти. цих ракет ми не маємо ефективного захисту. Збивати їх теоретично можна, але фактично це дуже важко зробити тими засобами, які ми маємо на озброєнні .

Читайте також: