Росія продовжує військове вторгнення в Україну, розпочате 24 лютого за наказом Володимира Путіна.

На територію Білорусі, ймовірно, перевезено російські гіперзвукові ракети "Кинжал", повідомляється у черговому звіті британської розвідки. При цьому зазначається, що запаси цих боєприпасів дуже обмежені. У Twitter Міноборони Великобританії опубліковано супутникові знімки білоруського ародрому Мачулищи, на яких видно двох винищувачів МіГ-31К, здатних нести ракети "Кинжал".

"Зображення показали, що два літаки-перехоплювачі МіГ-31К майже напевно були припарковані на білоруському аеродромі Мачулищи 17 жовтня, а поряд з ними в захисному земляному насипі зберігався великий контейнер. Ймовірно, контейнер пов'язаний з балістичною ракетою повітряного базування AS-24 KILLJOY (Ракету "Кинжал". - Ред.), великогабаритним боєприпасом, для перевезення якого адаптований варіант МіГ-31К", - йдеться в огляді.

Зазначається, що Росія прийняла "Кинджали" на озброєння з 2018 року, але раніше вони не використовувалися у Білорусі.

Росія іноді запускала цю зброю під час війни в Україні, але її запаси, ймовірно, дуже обмежені. Вона продовжує використовувати передові боєприпаси великої дальності проти цілей обмеженого оперативного значення. ракет в основному для того, щоб направити повідомлення Заходу і представити Білорусь як усе більш замішану у війні", - вважає британська розвідка.

Читайте також:

"Залишилося мало часу": Сільвестр Сталлоне стурбував фанатів заявою, що насторожує.

Після ударів Севастополем у Чорному морі зменшилася кількість кораблів з "Калібрами"

Путін терміново припинив мобілізацію: Арестович розповів, що сталося у Кремлі