29 жовтня глава ГУР МОУ Кирило Буданов повідомив, коли очікується перше застосування росією іранських балістичних ракет для ударів по Україні.

Інформація оприлюднена американським виданням The Drive "The War Zone".

Буданов запевняє, що іранськими крилатими ракетами будуть бити по Україні починаючи з листопада 2022 року.

При цьому розвідник стверджує, що ці ракети справді небезпечні: вони точніші і швидші і це доведено реальним їх використанням на полі бою в Азії.

Єдиний спосіб протидії ракетам Fateh-110 та Zolfaghar – сучасні системи ППО, які Україна сподівається якнайшвидше отримати від західних союзників.

Зазначимо, в одному з матеріалів, опублікованих на цьому порталі, докладно розповідається про сучасні військові розробки Ірану: розробок близько 20 – від балістичних ракет малої дальності (до 1000 км) і до дронів.

Розробки Іран вільно продає своїм союзникам. Наприклад, їх використовували повстанці біля Саудівської Аравії. Крім того, ракетою Fateh-110 ударили по військовій базі в Сирії: на фото помітно, що снаряд завдав справді значних руйнувань.

До речі, Іран час від часу публікує матеріали, де демонструє вражаючі характеристики своєї зброї. Примітно, що тренувальні пуски проводяться за макетами, що зображують цілі в Ізраїлі.