Часник має властивість швидко псуватися. Але досвідчені господині знають секрети, які допоможуть зберегти зовнішній вигляд, смакові якості та властивості часнику на всю зиму.

Докладніше про це інформує ТСН.

Часник темніє, жовтіє та висихає при порушенні умов зберігання. Для того щоб це не відбувалося, необхідно знати, як правильно його зберігати.

Кіски. Багато хто пам'ятає, як бабусі плели часник у кіски і підвішували під стелю. Для цього необхідно залишати бадилля на головках. Ще можна за таким же принципом зберігати часник у капронових панчохах.

Приправи з часником. Необхідно перебити часник у блендері з оливковою або соняшниковою олією. Зберігати у банці в темному та прохолодному місці.

Олія. Зубчики очищеного часнику потрібно помістити в банку і залити будь-якою олією. Зберігати у темному та прохолодному місці.

Борошно. У давнину часник часто зберігали в борошні. Для цього добре висушені головки часнику засипали борошном. Зберігати такий часник найкраще у банці.

Холодильник. Цей метод використовують рідко і необхідний місткий холодильник. Часник потрібно висушити, скласти в паперові мішечки і присипати лушпинням цибулі або сіллю. Зберігати потрібно окремо від інших овочів.

Сіль. Такий самий принцип, як і при зберіганні в холодильнику, з різницею лише в тому, що необхідно добре пересипати сіллю голівки часнику, і складати їх так, щоб вони не торкалися один одного. Зберігати можна у фанерному ящику.

Парафін. Кожну голівку часнику потрібно занурити у попередньо розплавлений парафін. Такий часник може зберігатись до півроку і не сохнути. Витратний метод і дуже неординарний.

Попіл. На дно звичайної коробки потрібно висипати шар попелу (не більше ніж 2 см), зверху викласти часник. Тоді знову попіл та часник. Так повторюєте до заповнення коробки. Верхній шар із попелу.

Читайте також: