У мережі з'явилася дуже цікава інформація, в якій йдеться про легендарну скрипку Страдіварі. Так, вченим вдалося розгадати таємницю унікального звучання у даного музичного інструменту.

Відповідну публікацію оприлюднили на порталі новин « ТСН »

Після того, як експерти вивчили знамениту скрипку мікроскопом, що сканує, стала відома таємниця скрипки Страдіварі. Справа в тому, що між шарами лаку було виявлено прошарок білка, що виявилося досить несподіваним поворотом.

Вчені з Американського хімічного товариства виконали унікальну роботу з не менш унікальним інструментом. Після своєї знахідки вони публічно заявили, що розкрили секрет успіху неповторної скрипки, яку створив Антоніо Страдіварі.

Стало відомо, що один з кращих музичних інструментів на планеті має тонкий прошарок білка між лаком і деревиною. Така знахідка виявилася реальною завдяки сучасним технологіям – нанометрове дослідження.

Повідомляється, щоб було досліджено два інструменти - Сан-Лоренцо 1718 та Тоскано 1690 року. Після виконаної роботи і знайшли унікальні тонкощі та секрети цих двох екземплярів. Що в одному, що в іншому інструменті, як говорилося вище, знайшли тонкий шар білка.

"Міс Україна Всесвіт" Ганна Неплях розпочала музичну кар'єру. Про що вона співає

Нарікайте на водіїв: в українських маршрутках та автобусах заборонили включати музику

«Я бачив все…»: український музикант змусив Дашу Астаф'єву ніяково червоніти. Тепер усі знають

Відомий британський рок-музикант надіслав Путіна прямо зі сцени. Відео