Жителів нашої країни попередили, що з полиць магазинів та супермаркетів може зникнути один із найпопулярніших та найкорисніших продуктів. На превеликий жаль, через вторгнення російських окупантів в Україні виникли зрізні проблеми з логістикою та виробництвом.

Відповідну публікацію оприлюднили на порталі «today»

Дмитро Кушнір, який відомий як генеральний директор агрохолдингу HarvEast Holding, повідомив неприємні новини і дав свої прогнози щодо збору врожаю. Він повідомляє, що на даний момент вирощувати жито та ячмінь практично неможливо.

Це говорить про те, що вже з 2023 року можуть зникнути перлова та ячна крупи. Також це стосується і багатьма улюбленого житнього хліба.

У зв'язку з тим, що логістика на території України погіршується, виробництво цього продукту вкрай невигідне. Крім цього, подорожчали усі складові інгредієнти для процесу виробництва.

Також є інформація, що фермери навіть виростили жито та ячмінь, але вони не можуть його продати навіть із мінімальним прибутком. Наразі українці не можуть дозволити собі купити зерно за його реальною ціною.

"Руйнування інфраструктури ускладнює роботу виробників продукції, перевізників, переробних підприємств та торгівлі. При цьому погіршуються і споживчі очікування - люди намагаються зробити запаси на випадок непередбачених подій і це підвищує попит", - заявив Дмитро Кушнір.

Насторожує і той фактор, що Нацбанк повідомляє про подальше зростання інфляції, яка становитиме 31% вже до кінця року.

Українців уже попередили про дефіцит деяких овочів. Що може зникнути

Дефіцит солі: "Артемсоль" зупинило роботу, продукцію ввозитимуть з-за кордону