Відомо, що на території Хорватії 24 та 25 жовтня відбувається перший парламентський саміт, який стосується саме Кримського півострова. З'явилися відомості про те, що президент України Володимир Зеленський під час цього саміту звернувся до публіки та зробив кілька сильних заяв.

Відповідну публікацію надали на порталі новин «24tv»

Насамперед необхідно сказати, що у Загребі ще у понеділок, 24 жовтня, розпочався спеціальний саміт, у якому беруть участь різні держави. Ця зустріч стосується Кримського півострова і на ній вирішуються питання щодо того, як повернути Крим до складу України, де йому і місце.

Крым
Крым

На цій зустрічі український президент Володимир Зеленський виступив у режимі онлайн об 11-й годині ранку, 25 жовтня, і в прямому ефірі можна було почути главу нашої держави.

«Ворожа держава використовує острів як плацдарм для своєї агресії. Саме тому повернення Криму до складу України означатиме відродження справжнього миру. Російський потенціал агресії буде знищено під корінь, коли український прапор буде на своєму законному місці – у містах та селах Криму», – заявив президент України.

Окрім цього Володимир Зеленський не закінчив на цьому свою промову і додав: «Крим відокремлений Росією від можливості нормального життя. На території Криму не просто скоєно тисячі злочинів – з 2014 року це єдина частина Європи, де відбуваються де-факто чистки за релігійними та етнічними ознаками. Вдумайтеся, люди за таких умов уже 9 років».

Зеленський розповів про провал Росії: Путін уже не може атакувати Україну

Стильно і суворо: Олена Зеленська блиснула в Німеччині витонченим вбранням. Фото

Закриття неба над Україною: у Зеленського зробили сильну заяву