Минулих два тижні видалися для енергетиків напруженими. Ще б пак, як заявив 24 жовтня генеральний прокурор Андрій Костін, з початку повномасштабного вторгнення збройними силами Росії вчинено 85 атак на об'єкти електроенергетики України, з них 51 - у жовтні. Так, найбільше ударів по об'єктах критичної інфраструктури було завдано у Дніпропетровській області – 8, Львівській – 6, Вінницькій – 5, Сумській – 4, Харківській – 4 та у м. Києві – 4. Саме тому спеціалістам довелося проводити відключення електроенергії у Київській області щоб уникнути аварій в енергосистемі.

З початку повномасштабного вторгнення Росії вже близько 40% від загальної енергетичної інфраструктури України було серйозно пошкоджено. При цьому обстріляні об'єкти 10 та 22 жовтня призвели до дефіциту потужності. Отже, енергетики були змушені вимикати лінії за графіками погодинних відключень.

Так, 23 жовтня з 11:13 на Київщині було введено стабілізаційні відключення світла, щоб уникнути аварій у зв'язку з масштабністю пошкоджень енергосистеми електропостачання.
"Ми робимо все можливе, щоб стабілізувати ситуацію в області та взагалі в енергосистемі. І весь час закликаємо людей допомагати нам економно використовувати електроенергію", - із таким закликом працівники ДПЕК зверталися напередодні до киян.
І ось увечері 24 жовтня стало відомо, що Національна енергетична компанія "Укренерго" скасувала стабілізаційні відключення у Києві, запроваджені 24 жовтня. Про це йдеться у повідомленні прес-служби ДПЕК "Київські електромережі".

"ДТЕК "Київські електромережі" повернула світло всім споживачам у місті Київ, до яких застосовувалися стабілізаційні відключення щодо розпорядження НЕК "Укренерго" з 09:24 до 22:01 24 жовтня. Усі будинки киян зі світлом", - сказано в повідомленні.

Однак в енергокомпанії зазначили, що "якщо за графіком стабілізаційних відключень (при його введенні) у вас вдома має бути світло, а його немає, можливо, на електрообладнанні сталася аварія".

Крім того, фахівці заявили, що ситуація в енергосистемі залишається складною, тому енергетики просять усіх жителів столиці споживати електроенергію помірно - включати енергоємні прилади по черзі, максимально знизивши споживання електроенергії вранці з 06:00 до 11:00 і ввечері з 17:00 до 23: 00.

Читайте також:

Лічильник збожеволів: українцям приходять завищені платіжки за газ. "Нафтогаз" дав роз'яснення

"Нема кому зварити компот": Аліна Гросу розповіла, як приходить до тями після важкої операції

Кримського мосту скоро вже не буде: Путіну надіслали важливе повідомлення