Стало відомо, що вчені з Національної обсерваторії Кітт Пік виявили надзвичайне відкриття. Вони знайшли газову гігантську екзопланету, яка має густину як у зефіру. Це говорить про те, що дана планета може мати найнижчу густину, яку було виявлено за весь час.

Відповідну інформацію надали на порталі «24tv»

Відразу слід сказати, що вчені дають усім своїм відкриттям назви, особливо якщо вони стосуються нових планет. Ця унікальна планета називається TOI-3757b і вона обертається навколо своєї зірки. Ця зірка – червоний карлик, який має відповідний колір та маленький розмір.

Також відомо, що червоні карлики не стабільні. Це свідчить, що газова планета, яка формується на орбіті червоного карлика, досить рідкісне явище.

TOI-3757b: скрін
TOI-3757b: скрін

Канодія та його команда вчених припустили, що TOI-3757b з'явилася дуже незвичайним способом. Через те, що ядро ​​могло формуватися повільно, а її гази затримувалися при цьому процесі, ця планета постійно знижувала свою щільність довгий час. Однак є імовірність того, що "планета-зефір" має рекордно маленьку щільність через нестійку орбіту. Це говорить про те, що в деякі моменти TOI-3757b знаходиться дуже близько до свого Сонця, тобто червоного карлика.

Враховуючи те, що дана планета виявилася надзвичайно рідкісним явищем, її походження поки що є загадкою.

Попереду всієї планети: українці підкорили вершину в Гімалаях. Перші у світі

На Землю висадиться корабель інопланетян: чоловік, який назвав себе космічним мандрівником, розповів про атаку на нашу планету