Нинішнього року, коли війна порушила звичний ритм життя, з графіком шкільних канікул відбуваються деякі зміни.

Детальніше про це інформує РБК-Україна.

У деяких містах України в школах вирішили відмовитися від осінніх канікул і перенести їх на пізніший час. Повідомляється, що зимові канікули триватимуть більше, майже місяць.

Чиновники стверджують, що це залежить від різних чинників у кожному регіоні. Насамперед усе зав'язано на сприятливі погодні умови, які дозволяють дітям без опалення продовжувати навчання у школі. Вирішуватимуть про перенесення осінніх канікул на місцях, у міських управліннях освіти.

Наприклад, у Львові вирішили відмовитись від осінніх канікул, які будуть перенесені на зиму. У школах Рівного вирішили також осінні канікули об'єднати із зимовими. Повідомляється, що довгі канікули розпочнуться 26 грудня і триватимуть до 22 січня. У Тернопільській області деякі школи також перейдуть на подовжені зимові канікули. Під Києвом теж вирішили піти таким шляхом. Наприклад, у Переяславській громаді також згодні скасувати осінні канікули, проте там вони продовжаться з 19 грудня по 13 січня.

Як справи в інших областях України поки що не відомо, але все залежить від ситуації з безпеки та можливостей енергосистем регіону.

Читайте також: