Інгредієнти приготування лінивих голубців:

  • рис 125 г;
  • вода 250 г;
  • цибуля 1 штука;
  • морква 1 штука;
  • вершкове масло 50-70 г;
  • маленька білокачанна капуста ½ качана;
  • фарш телячий або асорті 500 г;
  • мелений коріандр ½ ч. л.;
  • томати у власному соку 400 г;
  • сметана 200 г;
  • соняшникова олія 2-3 ст. л.;
  • сіль, перець за смаком.

Рис відварюємо практично до готовності. Для цього дуже добре промиваємо 125 г рису і заливаємо його холодною водою у співвідношенні 1:2. Злегка солимо і варимо 5 хвилин під закритою кришкою після закипання. Знімаємо з вогню і залишаємо на 15 хвилин, щоб рис дійшов до готовності.

Цибулю (1 шт.) наріжте дрібними кубиками.

Моркву (1 шт.) натріть на крупній тертці, ½ шт. капустини наріжте дрібно ножем.

Розтопіть 50-70 г вершкового масла на пательні та припустіть цибулю до м'якості і прозорості. Додайте до пательні моркву і тушкуйте 3 хвилини.

Уведіть нашатковану капусту і тушкуйте все разом до м'якості капусти протягом 5-7 хвилин, щоб голубці вийшли соковитими і ніжними. Час тушкування залежить від сорту капусти. Спробуйте її і тушкуйте трохи більше або трохи менше зазначеного часу. Доведіть овочі до смаку сіллю і перцем.

З'єднайте остиглий рис, фарш і засмажку.

Додайте до голубців ½ ч. л. меленого коріандру. Ретельно перемішайте і сформуйте невеликі ліниві голубці з рисом і капустою у формі довгастих котлет.

Керамічну форму для запікання змащуємо 2-3 ст. л. соняшникової олії і викладайте ліниві голубці в один шар дуже близько один до одного.

Для заливки необхідно з'єднати попередньо нарізані томати у власному соку (400 г) з 200 г сметани. Додайте сіль і перець, добре перемішайте. Отриманою сумішшю залийте форму з лінивими голубцями. Запікайте в духовці на 180 градусах протягом 45-50 хвилин.

Читайте також:

Ідеально для осені: як приготувати цибульний суп із сухариками. Рецепт

Що починає відбуватися з тілом, коли ви повністю відмовляєтесь від м'яса